Druk druk druk én goed weer!!
Door: Patty
Blijf op de hoogte en volg Patty
31 Maart 2009 | Griekenland, Rethimnon
Sorry dat het zo lang heeft geduurd, maar hier dan eindelijk weer een teken van leven van mij. En ach, jullie weten het, geen bericht id goed bericht, en dat betekent dat ik het enomr goed naar mijn zin heb hier!! Ik voel me helemaal thuis in Rethymno, op de universiteit en in mijn 'huisje' en bedacht me net in de bus vanaf de universiteit dat de tijd wel erg snel gaat en ik hier over 3 maanden al weer weg moet. Ok, 3 maanden is nog wel even, maar ik wil nog helemaal niet terug naar Nederland (dus hopelijk gaat het werken op zakynthos door) en bovendien ga ik hier alles en al mijn nieuwe vrienden erg missen!
De aardigste Erasmusstudenten en tevens mijn huisgenootjes Juliette en Guillaume uit Frankrijk vertrekken helaas volgende week woensdag al naar Frankrijk. Heeeel erg jammer vind ik dat, want juist met hen kan ik erg goed opschieten.
Goed, even in het kort mijn belevenissen van de laatste 3 weken. Ik heb het erg druk gehad en mijn leven bestond uit college volgen, weat drinken met Christina die hier op vakantie was, samen uit eten, uit in een van de cafeetjes, huiswerk maken, slapen en dan de volgende dag weer hetzelfde;) We zijn ook naar Chania en Heraklio geweest om lekker te winkelen: erg gezellig! En ik heb me ingehouden want ik heb alleen maar 1 broek en 1 shirtje gekocht, goed hè papa en mama. Jammer dat dit in me in nederland nooit lukt;) Ok ik ben aangekomen bij afgelopen vrijdag, toen zijn we uit eten geweest met iedereen die de taalcursus volgt en natuurlijk Margarita en Despoina die ons les geven. Het was erg gezellig en het was een servisch restaurant dus ik kon gelijk mijn servisch weer even bijspijkeren haha. Het eten was ook lekker, dus al met al voor herhaling vatbaar. Daarna zijn we nog naar een barretje gegaan, Figaro, waar we wel vaker komen en daarna gingen nog wat mensen naar een club maar ik was uitgeput van de colleges die ik had gevolgd, het ijs eten met Christa en Juliette smiddags en het diner, dus ben gaan slapen. Zaterdag zijn Christa en ik naar heraklio gegaan waar we voor die nacht een hotel hadden geboekt aangezien christa zondagochtend al vroeg met het vliegtuig richting athene vertrok. De dag in Heraklio was leuk, heerlijk weer hadden we, zonnetje, zo'n 20 graden! Dus op een terrasje gezeten, gewinkeld, gegeten en 's avonds nog wat drinken in een bar, maar we waren zo moe dat het niet zo laat is geworden (haha ja nog moe van de vorige nacht ja). Helaas was het toch eigenlijk al 01h toen we in bed lagen aangezien de klok een uur vooruit werd gezet (ja pap en mam ik heb eraan gedacht!) en moesten we er om 4.30 alweer uit. Daarna naar het vliegveld geweest om afscheid van christa te nemen en toen met de bus terug naar Rethymno. Grappig was dat ik daar op het busstaion van heraklion smorgens om 7.30 één van mijn griekse klasgenootjes tegenkwam, die uit was geweest en ook terug ging naar rethymno. Helaas had ik een andere bus (schijnt verschil te maken waar je je ticket hebt gekocht) en was ik in mijn bus helemaal de enige! Wel lekker rustig dus haha! Eenmaal thuis weer snel in bed gekropen en tot 15h geslapen!
Vanaf vandaag begin ik aan het schrijven van mijn scriptie. Ik ga dus zometeen eerst even wandelen want ik moet wel genieten van het mooie weer (24 graden vandaag alleen de zon ontbreekt maar dat negeer ik even) en daarna snel aan het werk! Hopelijk schiet het een beetje op als ik eenmaal begonnen ben, want ik wil over 3,5 week, als wendy hierheen komt, zo ver mmogelijk zijn. Gelukkig heb ik ook de paasvakantie nog om hele dagen te werken, dus ik heb goede hoop dat het gaat lukken.
Dat is het wel weer zo'n beetje. Ik zal nog even wat foto's plaatsen zodat jullie niet vergeten hoe ik eruit zie;)
Pap en mam, we kunnen idd naar Patsos gaan in mei, of naar een ander dorpje. Patsos was namelijk gezellig omdat het feest er was, maar verder is het heeeeel erg klein, maar we kunnen het bijvoorbeeld combineren met wat anders. Hoe gaat het met je hooikoorts pap? Ik heb er geen last van hier, wel ben ik alwéér verkouden, heeeeel irritant! Ik hoest hele dagen en mijn stem valt steeds weg wat nogal vervelend is in colleges als ik wat moet/wil zeggen. Iemand vertelde me dat het komt door de hoge luchtvochtigheid hier ofzo, en dat zij ook steeds verkouden is, dus dat geloof ik dan maar, maar hopelijk gaat het snel over en krijg ik het niet nog een keer..
Wim en Ronald, ik hoorde idd van iedereen dat jullie heerlijk lenteweer hebben gehad in Nederland! Hoe is het nu? Nog steeds zo mooi? Ronald heb je met Arja op het terras van het ijscafe gezeten? Ik mis hun ijs erg, jammer dat het niet mogelijk is mij er eentje op te sturen;)
Tot spreeks allemaal!
Liefs vanaf het mooie Kreta
Patty
31 Maart 2009 - 12:22
Ilse:
Leuk dat Christina op bezoek is geweest. Maar wat is haar haar anders, zeg. Ik moet eigenlijk ook echt weer eens wat gaan schrijven op mijn site. Je herinnert me eraan. Veel succes met je scriptie en geniet van het weer. -
31 Maart 2009 - 16:08
Arja:
Hoi,Ja dacht gisteren nog aan je zat op de computer en was weer geen bericht uit Griekenland en inderdaad dacht ik geen bericht is goed bericht.
Maar gelukkig je bent ons hier nog niet vergeten wat mij goed voor kan stellen op de plek waar jij zit. Heerlijk!Je hebt dus genoeg te doen en de tijd gaat natuurlijk veel te hard.
Ook hier is het eindelijk mooi weer al 2 middagen heerlijk in de zon gezeten!Misschien morgenmiddag ff lekker ijsje halen bij de ijssalon hi hi!Fijne tijd nog verder en succes met je scriptie.
liefs, Arja x -
31 Maart 2009 - 18:37
Wendy:
Ja, ga maar hard aan het werk met je schoolwerk, want voor je het weet ben ik er al!! :) -
01 April 2009 - 19:31
Ilke:
Hoi Patty,
Nou de generale zit erop hoor. vanavond getraind en we zijn er klaar voor (hm)Karin mag het voorzichtig aan proberen en moet maandag aan de fysio laten weten hoe het is gegaan.De kleding is vrijdag klaar dus daar zal het niet aan liggen. We laten je weten wat het uiteindelijk is geworden zaterdag.
Groet,
Ilke