Aangekomen in Rethymno!!
Door: Patty
Blijf op de hoogte en volg Patty
09 Februari 2009 | Griekenland, Rethimnon
Hier mijn eerste bericht vanaf Kreta!! Laat ik even beginnen met de reis. Die ging erg goed! Vrijdag waren we goed op tijd op Dusseldorf en dat bleek maar goed ook, want eerst konden we de balie al niet vinden waar we onze bagage moesten inchecken, daarna bleek mijn handbagage 12 kilo (ja echt erg!!) en moest ik vervolgens de helft daarvan verplaatsen naar mijn koffer, en tenslotte was de beveiliging daar echt superstreng en piepte echt alles bij de douane hahaha! Mam moest zelfs haar schoenen uittrekken die daarna grondig geinspecteerd werden. Ze dachten vast dat wij nederlanders daar drugs in smokkelen;) De vlucht ging prima! Alleen wat turbulentie boven de alpen waardoor pap nu blauwe handen heeft van mijn geknijp haha, maar gelukkig zijn we goed in athene aangekomen. Over Athene in de winter: wat een chaos!! Ik dacht zomers altijd al dat het er druk was, maar nu was het zeker nog 3x zo druk. Vanaf het vliegveld tot de haven hebben we in de file gestaan. Het nachtje/dagje in Piraeus was leuk! Christa, als wij ooit weer in Athene zijn moeten we ook gaan naar Pasalimani, das een leuk haventje bij Piraeus met restaurantjes/barretjes! En we gaan NIET naar de grote haven want wat een gekke enge mensen lopen daar zeg! Heb daar geen Griek gezien! Kan me niet herinneren dat het vorige keer ook zo was toen ik daar op de boot ging, maar dat zal wel.. De bootreis zaterdagnacht vond ik echt super!!! De boot was heeeeel luxe en de hut echt heel leuk en knus, met 2 stapelbedden, bureautje, tafeltje en badkamertje. Ik heb heeeerlijk geslapen en toen we wakker werden waren we bijna op Kreta! Daar 1,5 dag in Heraklion gebleven en wat gewinkeld en vanmiddag met de bus naar Rethymno gegaan, waar we nu net 2 uurtjes zijn. Toen we hier kwamen stormde het enorm en regende het heel hard, maar ondertussen in het gelukkig weer droog geworden. Het weer is hier echt gek, het ene moment regent het en is het 14 graden (ja ik weet het dat is ook al warm bij nederland vergeleken) en 5 minuten later schijnt de zon weer en is het gelijk zo warm dat je geen jas aan hoeft te hebben.
Mijn studiootje is prima!! Best ruim, en met keuken en badkamer. Ik heb foto's ervan, maar die kan ik hier nog ff niet plaatsen, doe ik zo snel mogelijk. Ik zet dan ook me adres/telefoonnummer erbij. Morgen moet ik ff wat dingetjes zien te regelen (internet/griekse sim-kaart enz). Nu gaan we nog ff wat wandelen en daarna wat eten!
O ja en voor degenen die het nog niet wisten, maar het al in de reacties van anderen hebben kunnen lezen, ik ga hopelijk/waarschijnlijk in de zomer op Zakynthos werken! Het is nog niet 100 procent zeker, want het ligt eraan hoe het gaat met het toerisme, en of de toeristen blijven komen ondanks de economische crisis, maar ik hoop echt dat het doorgaat, want het lijkt me heeeel erg leuk om daar te werken!!
Arja en Ronald, het zou heel leuk zijn jullie daar te zien!! Mocht ik er nou niet werken, ga dan wel alsnog naar Nefeli Travel in Tsilivi om jullie excursies te boeken! (www.nefeli-travel.gr)
Zorka, tvoj grcki je vrlo dobro! Beter dan mijn servisch haha, dat is helaas erg weggezakt. Maar zou ook leuk zijn je in Greece te zien deze zomer! En Anne, dat geldt natuurlijk ook voor jou!!
Ilke, waaaaaat!? hebben jullie ons ingemaakt afgelopen woensdag?? Haha, ik heb die training al uit me hoofd verbannen;)
Ilse, is alles rond voor je 2e semester in Thessaloniki?
Mensen die ik vergeet, ook heel erg bedankt voor jullie reacties! Mary, leuk dat je me site leest! Gaat alles goed in de Bremhoek?
Veel liefs,
Patty
09 Februari 2009 - 15:46
Mary:
Hier alles prima hoor! Het sneeuwt af en toe een beetje en dan duurt het weer 2x zolang (btje overdreven, maar goed) voordat ik 's ochtends bij het station ben... gelukkig tot nu toe alle treinen gehaald, want voor mijn doen een prestatie is!;) Heel wat anders dan Griekenland dus! Nou goed, veel plezier in ieder geval:) -
09 Februari 2009 - 17:12
Wendy:
Hopelijk gaat Zakynthos voor ons allebei wel door!! Ik heb nog geen belletje teruggehad:(
xxx -
09 Februari 2009 - 18:16
Janet:
Ben benieuwd naar de foto's van ja studio! Ik kan me er ook niets meer herinneren van afgelopen woensdag! Dacht dat wij wel goed stonden te spelen haha -
09 Februari 2009 - 20:04
Christa:
hey patty!!!
wat goed te horen dat de reis vlekkeloos verlopen is!
Ja dat van Pireaus had ik al een keer gehoord dat er een gedeelte is die vrij gevaarlijk is...en andere gedeelte was wel gezellig..
Herakleion is leuk vind je niet? -
10 Februari 2009 - 08:08
Ilke:
Hoi Patty,
Fijn dat jullie reis ok was en ja het is hier niet zo lekker als daar . Wel hebben we ook veel wind en regen en lijkt het soms wel herfst. Jammer dat je die training uit je hoofd hebt gebannen ik geniet er nog steeds van haha(grapje), maar ja je zat natuurlijk eigenlijk al met je hoofd bij die turbulentie en hoe je je pap lekker blauw kon knijpen. snap ik ook nog wel.
Veel plezier op school en ik hoor wel weer van je
Groet
Ilke Bieg -
10 Februari 2009 - 09:31
Anne:
Wat heerlijk dat je er nu gewoon echt zit! Als ik dat zo lees wil ik ook het liefst meteen in het vliegtuig stappen.. haha. Zou echt gaaf zijn als je op Zakynthos zou kunnen werken idd in de zomer! Hopelijk kan ik nog iets regelen met geld enz.. zodat ik idd weer lekker in het Griekse zonnetje zit dan.
Ik wist trouwens ook niet dat Athene in de winter zo super druk was! Wel gek om mee te maken zeker..
Ben benieuwd naar je foto's! Succes de eerste dagen met alles regelen iig,
Kus, Anne -
11 Februari 2009 - 12:22
Arja:
Fijn dat jullie goed aangekomen zijn.Nog een fijne tijd samen met je ouders doe ze de groeten en tot de volgende keer.
Liefs Arja