College en kou:(
Door: Patty
Blijf op de hoogte en volg Patty
17 Februari 2009 | Griekenland, Rethimnon
Hier mijn belevenissen van de laatste dagen! Ik ben intussen goed gewend in Rethymno en een klein beetje op de universiteit. Daar eerst maar even over. De universiteit hier is echt totaal anders dan in Nederland. De campus ligt een paar kilometer buiten Rethymno iets de bergen in. Er zijn daar heel veel verschillende gebouwen op een groot terrein, elke afdeling heeft zijn eigen gebouwen, en die gebouwen zijn weer met elkaar verbonden door heel veel gangetjes en binnenplaatsjes. Snappen jullie het nog??;) Ikzelf iig niet haha! Ik kan niks vinden en loop constant de verkeerde kant op! Verder is het terrein heel mooi, alles is buiten, ook de gangen enz, alleen de lokalen zelf natuurlijk binnen. En het uiticht vanaf de universiteit is echt supermooi! Je kijkt over de bergen en zee en over heel Rethymno! Elke keer als ik met de bus naar boven en beneden rijd geniet ik er weer van! O ja het restaurant kan ik al wel vinden:) En het eten is daar goedkoop! Niet normaal!! Ff om mijn mede UvA studenten jaloers te maken (hoe duur is het eten bij ons ook al weer???...haha) ik heb een heel bord eten gehad: quiche en groenten, brood, salade van de saladebar, én vla voor 70 cent!!!! Dacht even dat ik het verkeerd verstond toen ik bij de kassa stond;) Vrijdag moest ik naar het international office, waar ik allemaal formulieren moest invullen en mijn inloggegevens voor de computers kreeg en een formulier dat ik aan de coordinator moest geven én een formulier dat ik bij het kantoor van filologie moest afgeven. Er werd mij niet verteld wat dat voor een formulier was en waarom ik het bij dat kantoor moest afgeven, ik had dus geen idee wat ik eigenlijk in dat kantoor deed en wist ook niet wat ik tegen die vrouw achter de balie moest zeggen (ik wist zelf immers niks hahaha) dus heb mijn mond maar dichtgehouden en alleen het formulier overhandigd. Zij maakte toen een gebaar dat zij ook mijn andere formulieren wilde zien, dus die gaf ik haar, maar vervolgens stopte ze die in haar la en was ik dus én mijn wachtwoord voor de computer kwijt én het formulier waarmee ik naar de coordinator moest. Fijn! Ik snapte er helemaal niks van! Overigens weet ook niemand wie de coordinator/contactpersoon met mijn universiteit in amsterdam is, dus ik weet ook niet naar wie ik dat andere formulier toe moet brengen;) Vrijdag had ik ook een soort toets voor de taalcursus voor erasmus-studenten, om te kijken in welk niveau we zouden worden ingedeeld. Die toets was echt heeeeeel makkelijk, dus ik kwam in niveau 'gevorderd'. Maar dat betekent 3x in de week 2 uur taalles en dat buiten mijn 8 andere colleges, dat gaat echt niet lukken om dat in te plannen. Moet dus nog even zien wat ik wel en niet ga volgen. Want ik moet ook mijn scriptie nog schrijven, dus het is wel erg druk! Je schijnt hier trouwens 2 weken de tijd te hebben om te kijken welke colleges je wel en niet leuk vindt en daarna hoef je pas in te schrijven. Ik doe deze week dus maar van alles wat. Gisteren heb ik eerst de taalles gevolgd, die heeeel makkelijk was (niveau gevorderd maar nog steeds uit mijn 1e jaar van de universiteit volgens mij...) en daarna ging ik samen met Allessandro, een Erasmus-student uit Italie, naar een college Byzantijnse teksten. We waren geplaatst in een collegezaal die ongeveer midden in de kiosk lag haha;) Maar die zaal had geen licht, en geen verwarming, en het was 's avonds, dus donker en koud, dus dat werd niks. Een andere zaal zoeken dus.. Uiteindelijk begonnen met het college, maar wij hadden niet helemaal begrepen dat wij zelf die teksten uit het Byzantijns moesten vertalen hahahah, dus we snapten er echt helemaal niets van! Daarom dus ook maar halverwege het college weg gelopen (de docent keek wel wat vreemd maja, we hadden geen zin om 3 uur voor niks te blijven zitten). 3 uur!!! Ja colleges duren hier 3 uur!!! Zijn ze gek ofzo, 3 uur is veeeeeel te lang! Na 1,5 uur denk ik van het zal zo wel afgelopen zijn, maar dan hoor je de docent ineens zeggen: we houden nu pauze, en denk je: neeeee shit het is nóg 1,5 uur straks! De collegezalen zijn echt heel kaal, kil, koud en oud! Bij veel zalen zijn alle stoelen/banken stuk (dat is gebeurd tijdens die rellen enkele maanden geleden..) en verder staan er overal, maar dan echt overal, leuzen van graffiti op de muur, zowel de buitenmuren als de muren in de collegezalen zijn helemaal ondergeklad. Zonde! Vandaag college morfologie gevolgd (op aanraden van mijn docent in nederland..) dat was redelijk te volgen en daarna nog een college over byzantijnse boeken met iconen, superinterressant!! Er liep ook per ongeluk een hond in ons lokaal, wat het extra leuk maakte haha! (ja zie je het in amsterdam al voor je dat er een hond door de collegezaal loopt??). O ja, vergeet ik nog te vertellen dat ik mijn 1e college al heb gemist. Ik kon namelijk het bestand met het rooster niet openen op mijn computer, dus besloot maandag maar op tijd naar de universiteit gegaan, maar mijn 'op tijd' was niet op tijd genoeg en het college bleek al afgelopen.. 'Op tijd' wordt ook altijd wat later door die bussen hier. Die rijden namelijk niet op tijden, ze komen soms heel snel achter elkaar, en dan weer een half uur niet. Beetje vervelend, want als je op tijd in je college van 8.30 wilt zijn moet je er dus rekening mee houden dat je een half uur op de bus moet wachten en moet je al om 7.45 bij de bushalte staan terwijl het misschien 10 min tot een kwartiertje rijden is naar de universiteit.
Kortom, alles gaat hier lekker op zn Grieks, en dat bevalt me eigenlijk wel!;)
Over het weer heb ik het dit keer maar niet. Het is hier namelijk enorm koud! Nou goed, bij nederland vergeleken is het niet enorm koud, maar het is hier nu al vanaf vrijdag maar 12 graden en het regent af en toe. Af en toe is het gelukkig ook zonnig, dat maakt weer veel goed, maar ik hoop toch dat de temperatur weer iets omhoog gaat binnenkort!
Ronald, je zult wel blij zijn te horen dat het weer hier ook niet zo goed is nu;) In juli is het vast warmer.
Wendy, ik ben eigenlijk ook alweer aan vakantie toe, colleges volgen hier vergt enorm veel energie omdat ze 3 uur duren en ik me 3 uur moet concentreren het grieks te volgen en het dan ook nog snel op te schrijven! Fijne vakantie iig! Ben je in GJ's huisje? Ga je nog naar Anita?
Collega's van Vennendal, bedankt voor jullie reactie! En of ik terug kom, jullie weten het, dat moet ik nog even bekijken als ik weer terug in Nederland ben.. Maar daar denk ik nu nog even niet aan haha!
Jackie, als jij dit ook leest, ben je maandag én dinsdag in Xania? En waar precies en hoe laat? Laten we anders nog even mailen/bellen voor die tijd..
En Edwin/Willeke, als jullie dit ook lezen, willen jullie tegen Anouk zeggen dat ik haar mooie tekening in mijn kamer heb hangen? En geef haar en Cassandra maar een dikke knuffel van mij!
Tot het volgende berichtje!!
Liefs Patty
18 Februari 2009 - 08:04
Wendy:
Dat met die bussen komt mij wel een beetje bekend voor;)
x -
20 Februari 2009 - 10:22
Wolbert:
Heeey Patty! Wat een lange blog zeg, pff :P. maar wel leuk om te lezen. Je krijgt de groeten van de ober/gastheer van Sirtaki (die jonge, lange jongeman). En nog bedankt voor het kaartje :). Ik kreeg em wel een week later dan m'n verjaardag, maar het zij je vergeven ;). Tot ziens! Groetjes Wob -
21 Februari 2009 - 15:35
Hans:
heey patty,
Leuk om je berichten gelezen te hebben.
je hebt helemaal niks over je vader en moeder geschreven:O
volgens mij ben je die al een beetje vergeten.
ik heb begrepen dat het weer bij jullie niet zo goed is. Hier in nederland is het ook K met peren.
we zullen regelmatig je berichten lezen en dan vraag ik wel aan jeroen of die voor mij een antwoord terug wil geven.
Groetjes Hans en Wilga en Jeroen -
21 Februari 2009 - 18:12
Hennie:
Hoi wat leuk dat je je draai al een beetje gevonden hebt,volgens mij mis je nederland nu al niet meer. Je bent er echt op je plekkie toppie.Hele fijne tijd geniet ervan liefs je ex collega