Eerste collegeweek voorbij..
Door: Patty
Blijf op de hoogte en volg Patty
22 Februari 2009 | Griekenland, Rethimnon
Hoop dat alles goed is met jullie allemaal! Hier iig wel!
Ik zal even een kort (voor zover dat lukt want ik ben niet zo goed in korte berichten schrijven) verslagje geven van de eerste volledige collegeweek hier.. Hoe de eerste 2 dagen gingen weten jullie.. Na die tijd is er eigenlijk niet veel veranderd. Woensdag eerst taalles en daarna een college, geschiedenis van Kreta, bij pedagogiek (ja ik snap ook niet waarom dit bij pedagogiek wordt gegeven, zal wel iets grieks zijn haha). Ik dus op zoek naar het lokaal, maar dat was nergens te vinden! Aaaaaa, waarom is de universiteit hier net een doolhof??! Ik ben alle zalen en gebouwen zo'n 6 keer tegengekomen;) Behalve de zaal waar ik naar op zoek was dan:S Zelfs de andere studenten en de docenten (!) konden mij niet vertellen waar de zaal was. Uiteindelijk een uur gezocht en ja ja uiteindelijk het goede nummer gevonden!! Maar wat bleek?? Dat nummer is helemaal geen collegezaal, maar een kantoor waar alleen maar wat computers in staan. En er was niemand te zien, dus kennelijk wordt het college niet daar gegeven. Waar wél weet ik tot op heden nog niet. Heb de docent gemaild maar nog geen antwoord, hopelijk krijg ik vóór woensdag antwoord anders mis ik het 2e college ook:( Donderdags is de fijnste dag, dan heb ik alleen taalles 's morgens! Vrijdag heb ik een college van geschiedenis gevolgd, maar die man sprak heel onduidelijk. Erg frustrerend, want hij begon de zin steeds heel duidelijk en langzaam, maar de rest ratelde hij er dan binnensmonds achteraan, dus ik volgde er niets van.. Maar een andere voor in de plaats kiezen dus. Daarna nog een college laat-byzantijnse kunst gevolgd wat erg interessant was! Aankomende week hoop ik ook de gemiste colleges (seminar 2-taligheid en 2-talig onderwijs en dus het college geschiedenis van kreta) te volgen en nog een college over mythes ofzo op vrijdagmiddag (die docent begint pas volgende week, die houdt wat langer vakantie haha!). O ja ik heb intussen mijn wachtwoord voor de computers terug en mijn studentenpas gehaald.. Dat was ook nog een heel gedoe, want ik kon het kantoor niet meer vinden waar ik die vrijdag ervoor was geweest om dat formulier te brengen en nu dus de pas moest ophalen. Na lang zoeken, en met behulp van Eleni, een Griekse studente die in mijn college zat en dacht dat we in Nederland Engels spreken, ben ik uiteindelijk bij de goede vrouw terecht gekomen en heb ik dus mijn wachtwoord terug gehad (ze zei: o heb je die nodig? Ja duuuh!!) en mijn studentenpas in ontvangst genomen. Verder heb ik de waarschijnlijke contactpersoon met de UvA nog niet gesproken, want die is nooit in zijn kantoor: ook lekker handig dus, want het is wel belangrijk dat ik hem even spreek ivm de colleges (hij moet die goedkeuren en ik moet weten waar en hoe ik me moet inschrijven..). Ook moet ik opnieuw langs het international office want ik ben vergeten 1 formulier van de UvA te laten tekenen..
O Christa het volgende verhaal deed me denken aan jou met die taxi-chauffeur in Athene;) Degenen die geen Grieks spreken kunnen dit wel overslaan want die zullen het grappige er niet van inzien.. Mijn Poolse huisgenootje Kate (die geen woord grieks spreekt behalve kalimera) wilde naar de Megalh Porta, dat is de ingang van het oude centrum hier, waar wij wonen. Zij dacht dat het woord voor de Megalh Porta 'malaka' was, en vroeg dus aan alle voorbijgangers: Where is malaka? En toen die Grieken haar vervolgens nogal raar aankeken: The entrance of the old town: malaka! Hahaha ik kwam echt niet meer bij en zij kreeg op een gegeven moment ook door dat het woord voor de Megalh Porta niet 'malaka' is;) Sinds dat moment kent ze dus 2 griekse woorden: kalimera en malaka.
Dan nog over het internet op mijn laptop, dat gaat dus niet lukken.. Ten eerste kan je een mobiel internet abonnement alleen voor minimaal 12 maanden afsluite, wat een beetje zonde is van mijn geld dus.. Ten tweede heb je er volgens de verkoper bij de Cosmote een of ander persoonlijk nummer/formulier van de Griekse belastingdienst voor nodig (dit was wat ik uit zijn engels begreep, conclusie: ik had toch beter grieks tegen hem kunnen praten, maar ik vond het een beetje raar om halverwege het gesprek naar het grieks te switchen aangezien hij zo zijn best deed op zijn engels haha). Goed ik dus naar het kantoor van de belastingdienst, helemaal aan de andere kant van het stadje. Het hoorde open te zijn, maar dat was het dus niet! Ik weer terug naar de Cosmote-winkel, maar hij verzekerde me dat hij toch echt geen mobiel-internet abonnement aan me kon verkopen zonder dat nummer van de belasting. (wat is dit voor onzin eigenlijk, in nederland heb je toch ook geen formulier van de belastingdienst nodig om een abonnement af te sluiten? maargoed..). Van mij hoefde het intussen ook al niet meer dus ik heb maar bij het hotel waar mijn vader en moeder nu nog logeren gevraagd of ik daar in de receptie mag internetten, waar draadloos internet is, en dat mag!! Dat is heel fijn want het hotel is ongeveer 50 meter van mijn kamer af, gelijk om de hoek! En de mensen hier zijn heel aardig, ik mag zo vaak komen als ik wil, ook als ik gewoon zin heb om te komen kletsen enzo, ik moest maar doen alsof dit mijn thuis is. Nou dat is mooi!;)
Morgenmiddag na mijn colleges gaan we naar chania, waar Jackie zal zingen! Gezellig!
Helaas gaan mijn ouders dinsdag weg (ome Hans, ik ben ze niet vergeten hoor haha!). Jammer, want het was wel gezellig zo eigenlijk: elke dag samen uit eten en lekker internetten bij hen op de hotelkamer. Zal dus wel even wennen zijn als ze weg zijn.. Maargoed ik hoef me niet te vervelen want ik moet eigenlijk aan mijn scriptie gaan beginnen en ik heb genoeg colleges! Bovendien willen mijn huisgenootje Kate en mede-student Clara uit Spanje me mee hebben naar de Erasmus-feestjes, dus afleiding genoeg;) Hoewel, ik moet me wel heeeeeel slecht voelen wil ik meegaan naar een Erasmus-feestje, want die feestjes zijn echt stom: gewoon bij een andere Erasmus-student thuis en het gaat er vooral om heeeeel veel te drinken... Ik zou het persoonlijk gezelliger vinden om naar 1 van de leuke cafeetjes te gaan die hier zijn en zo ook met Griekse mensen/studenten in contact te komen ipv met alleen maar Erasmus-studenten. Christa, jij vroeg mij waarom zij eigenlijk voor deze bestemming hebben gekozen.. Volgens mij alleen omdat ze denken dat het hier altijd goed weer is. De meesten van hen zijn nog nooit in Griekenland geweest en hebben totaal geen interesse in het land (ok er zijn uitzonderingen zoals die spaanse clara die we 2 jaar geleden in athene hebben ontmoet en vorig jaar in thessaloniki zagen lopen.. en die italiaanse jongen Alessandro en Emma uit engeland die ook grieks studeren..) De anderen zijn heeeel saai, zitten de hele dag binnen in hun kamer, hoeven geen colleges te volgen omdat ze geen grieks kunnen en hoeven dus voor alle vakken alleen maar een essay te schrijven (vind ik onwijs oneerlijk, want ik moet 24 uur college volgen per week en de tentamens maken!), en gaan dus snschts weg naar die Erasmus-feestjes. Ik moet ff wat vaker met die Engelse meisjes praten want die zijn volgens mij niet echt zo, dus dan kan ik daar wel mee optrekken! En er zijn vandaag 2 duitse meisjes in mijn huis gekomen die leken ook wel ok maar heb ze niet heel lang gesproken..
Wendy en Wolbert: Sorry ik heb het echt geprobeerd, maar het is niet gelukt dit berichtje wat korter te laten worden;)
Wolbert, leuk dat ik de groetjes kreeg van hem!! Doe hem maar de groeten terug van mij als je er weer een keer komt! NIET VERGETEN HE!;) Ja ik dacht al dat de kaart er langer over zou doen, maja, beter laat dan nooit moet je maar denken. Groetjes ook aan je moeder..
Ome Hans, moet Jeroen voor jullie antwoorden?? Ik zie dat je het zelf ook goed kan!!
Hennie, leuk je reactie! Ik ben Nederland idd al bijna vergeten! Voel me helemaal Griekse haha!
Chris is je vlucht al geboekt? Ben je nog langs geweest bij Kilroy of boek je gewoon die van Olympic? Je komt al heel snel: leuk! Kunnen we lekker chocoladetaartjes gaan eten bij de zaxaroplasteio! Die zitten hier echt heeeeeel veel en de taartjes zijn heeeeeeel lekker!;) (ik kom vast enorm dik terug want ik wil ze allemaal een keer proberen..)
Heel veel groetjes en xxx van mij
22 Februari 2009 - 18:00
Arja:
Hoi Patty,
Heel verhaal weer maar leuk om te lezen.Je maakt genoeg mee vervelen hoef je je niet in ieder geval.Geniet nog even van de aanwezigheid van je ouders want zal best wel ff wennen zijn als zij weer weg zijn. Maar het gaat je zeker lukken als ik je verhalen zo lees.
Succes weer deze week met je college's en doe de gr aan je ouders.
Liefs, arja -
22 Februari 2009 - 19:14
Romy:
hee patty!!
leuk je verhalen te lezen!
ik vond het in brest ook zo n doolhof maar dit slaat alles! zijn er veel erasmus studenten die dezelfde vakken doen als jij?
veel plezier en succes met al je colleges
xx romy -
23 Februari 2009 - 14:26
Wendy:
Ik weet nog wel een maniertje om je van het vervelen af te houden; je eigen berichtjes doorlezen! Haha, daar ben je wel eventjes mee bezig!
Nee hoor, ík vind het echt heel leuk om je verhalen te lezen; dan waan ik mezelf ook een beetje in Griekenland:)
Wens je ouders een hele fijne reis voor me!
x -
26 Februari 2009 - 09:44
Paps:
Hoi Patty.
Het is ons zonder al te veel problemen weer gelukt om thuis te komen woensdag. Met mijn kennis van de Griekse taal valt dat natuurlijk niet mee. Eerst begon de medewerker van de boot naar Piraeus een heel verhaal af te steken in het Grieks over de plaats waar we onze koffers moesten inleveren. Dat bleek dus gewoon in de boot te zijn (wel achter slot). De boot van Minoan Lines is dus gewoon een uur sneller dan degene die wij hadden, dat gaf ons wel mooi een uur extra slaaptijd. 's Nachts voelde ik de boot wel een paar keer wat schommelen, maar dat slaapt ook wel weer erg lekker trouwens. We waren mooi op tijd op het vliegveld van Athene. Onze vlucht was samengevoegd met twee andere en vertrok al om 09.10. Ze belden nog van Aegean om dat te zeggen, maar toen hadden we al ingecheckt. We hadden een prima vlucht en de piloot landde in Dusseldorf gewoon op de landingsbaan in plaats van kort ervoor zoals Turkse maatschappijen wel eens doen. Er was zelfs, ouderwets leuk, weer eens applaus na de landing. Onderweg ook nog lekker wat te eten gehad aan boord van het toestel. We waren ongeveer 15.00 weer thuis. Troost je, want het was dan op Kreta wel koud en nat op dit moment, maar dat is het hier ook. Volgens het weerbericht voor Kreta hebben jullie vandaag nog redelijk veel regenkans, maar wordt het vanaf vrijdag een stuk beter. Waren we nog maar een paar weken gebleven dus. Op kantoor (ik ben vandaag al weer begonnen) vonden ze wel dat ik erg bruin geworden was. Zelf vind iki dat nogal tegenvallen. Hopelijk regen je niet weg de komende dagen daar in Rethymnon. Veel plezier met carnaval het komend weekend en doe ze in hotel Leo de groeten van ons.
Kus, paps.
01 Maart 2009 - 15:00
Ronald:
Hoi Patty,
Het is nu zondagmiddag en dat is gezien de lengte van jouw bericht het moment om deze te lezen :). Tip: schaf een TomTom aan voor het vinden van die collegezalen en voor de rest heeft die chaos in zo'n zuiderlijk land natuurlijk ook wel z'n charme. Ik hoop dat nu je ouders weer weg zijn je je draai kunt vinden daar, zonder van die studentikose party's met heeeeel veeeeeeeeeel drank. Dat is inderdaad wel heel sneu (hoewel drankje op z'n tijd, Yamas).
groetjes -
01 Maart 2009 - 15:13
Marjan:
Hoi Patty,
Hier even een berichtje uit apeldoorn.
Hoe is het daar,nou je kamer ziet er niet verkeerd uit. Heb je het naar je zin en al druk met colleges bezig?
En wat hoor ik via de tam tam heb je er vakantiewerk. Vervelend nou dat je langer weg blijft. Maar wel super voor je. Oke Patty er willen er hier een paar eten hebben. Dus de keuken in.
He tot horens veel plezier en een dikke knuffel
gr. Marjan -
03 Maart 2009 - 09:32
Erik Jan:
Ha Patty,
Geweldig leuk om je belevenissen te lezen en te volgen. Een paar uurtjes vliegen van huis, maar zo volkomen anders;-) Veel plezier in de doolhoven van de Uni, met het verzamelen van hantekeningen en op de terrasjes met lekkere chocoladetaartjes.
Enjoy 2 the MAX!